Az új Pp. iratmintatára

Az új Pp. iratmintatára

15,000 Ft

Szerzők: Belcsák Róbert, Gelencsér Dániel, Jójárt Eszter, Kőrös András, László András Dániel, Orosz Árpád, Parlagi Mátyás, Reviczky Renáta, Turbucz Zoltán
Szerkesztő: Varga István
A szerkesztő munkatársa: Gelencsér Dániel

Megjelenés: 2017. szeptember

Kategória: .

Termékleírás

Beadványtervezetek az új Pp. minden eljárási cselekményéhez, összesen 390 iratminta

Az új Pp. a professzionális pervitel megteremtése érdekében nagyban épít a polgári per szereplőinek aktív, szakszerű közreműködésére, a jogi képviselőkkel szemben a jelenleginél magasabb követelményeket állít fel. Az új törvény az eddiginél jóval bonyolultabb szabályozást vezet be, továbbá számos olyan – első ránézésre nehezen észlelhető – részletszabályt tartalmaz, amely megnehezíti a befogadható beadványok elkészítését. Az alapjaiban megváltozó jogi környezet a jogi képviselőket vélhetően komoly kihívások elé fogja állítani, melyek leküzdésében segítséget nyújthat ez a bírói, ügyvédi, közjegyzői és a tudományos szféra kiemelkedő képviselői által készített iratmintatár. A kötetet Varga István tanszékvezető egyetemi tanár, ügyvéd, a Polgári Perjogi Kodifikációs Főbizottság tudományos titkára szerkesztette.

A kézikönyv a megszokott iratmintatárakhoz képest részletesebben, a peres eljárás teljes folyamatát végigkövetve jeleníti meg az egyes iratmintákat. A határon átnyúló ügyek számának dinamikus növekedésére figyelemmel az összeállítás tartalmaz európai uniós, illetve nemzetközi jogi aktusok alapján készült mintákat is. A legjellemzőbb iratoknál – például a keresetlevélnél, fellebbezésnél – a kiadvány több alternatívát is kínál, a beadványok előtt – az új szabályok gyakorlati alkalmazását elősegítendő – jól használható gyorstáblázatot, továbbá beadványszerkesztést segítő útmutatót is tartalmaz.

A közelmúltban több, a kötetet érintő jogszabály került elfogadásra (például az ügyvédekről szóló törvény), melyeket a szerzők be kívánnak építeni a kötetbe. Emellett jelenleg is folyamatban van az új Pp. hatálybalépésével szükségszerűvé váló – az iratmintatárat is érintő – jogalkotás, amelynek eredményeit a szerzők és a kiadó meg kívánják várni. A megjelenés várható időpontjául mindezért a kiadó 2017 őszét jelölte meg.

További információk

Súly 2900 g
Megjelenés éve

2017

Formátum

B/5

Kosár