Vásárlási feltételek

I. REGISZTRÁCIÓ

A webáruházban a regisztráció nem kötelező, azonban regisztrált vásárlóink egyszerűbben tudnak rendelni és élvezhetik a regisztráció előnyeit. Regisztráció esetén a vásárlást megelőzően pontos adatok megadásával ki kell tölteni a regisztrációs űrlapot. Bármelyik regisztrációs lapot, amelyik egy vagy több hibát tartalmaz, érvénytelennek nyilvánítjuk. Webáruházunk a hibás adatokból eredő téves teljesítésért semmilyen formában nem vállal felelősséget!

II. MEGRENDELÉS

A webáruházban a terméknél feltüntetett ár a bruttó vételár, amely tartalmazza a mindenkor érvényes ÁFA-t is, azonban nem tartalmazza a mindenkor érvényes szállítási költséget.
A termékek megrendelése elektronikusan, a weboldalon keresztül történhet. Minden beérkezett megrendelést követően rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megrendelés beérkezéséről, amellyel jelezzük megrendelőink felé, hogy rendszerünk fogadta és tárolja a megrendelést.  A webáruházba beérkezett elektronikus megrendelések tárolódnak a megrendelők adminisztrációs felületén, ahol egyedi azonosító/jelszó belépéssel nyomon követhetők.

III. SZÁLLÍTÁS

III/A. Személyes átvétel

Lehetőség van a termékek személyes átvételére a Kiadó könyvesboltjában, a megrendelés visszaigazolása és vásárló előzetes értesítése után az alábbi helyen és időpontokban:
Novissima jogi-gazdasági könyvesbolt
1053 Budapest, Károlyi u. 17.
Nyitva tartás: H-P: 10.00-18.00

Ebben az esetben a megrendelt termékeket szállítási költség természetesen nem terheli.
A helyszínen készpénzzel és bankkártyával is kiegyenlítheti a megrendelés ellenértékét.

III/B. Személyes átvétel Pick Pack csomagátvételi pontonPPP_ logo

Megrendelését átveheti az ország 170 városában található 500 Pick Pack Pont egyikén.
Rendelését becsomagolva veheti át a kiválasztott ponton, a csomag megérkezéséről szóló értesítést követő 5 munkanapon belül, a kiválasztott pont nyitvatartási idejében.

A Pick Pack Pontokon a készpénzes fizetés mellett a megjelölt üzletekben bankkártyával történő fizetésre is lehetőség van.

A Pick Pack Pontokon történő átvétel díjszabása:

 • 0-3 kg (2 példány): 1600 Ft
 • 3-10 kg (3-7 példány): 1800 Ft
 • 10-15 kg (8-11 példány): 2000 Ft

Kérjük, hogy a csomag tartalmát az átvételt követően még a boltos jelenlétében ellenőrizze le! A csomag tartalmára vonatkozó reklamációt kizárólag abban az esetben tudunk elfogadni, ha a hiány vagy sérülés ténye a fuvarlevélen a futár jelenlétében kerül rögzítésre.

Az átvevőnek a csomag átvételét bizonyító aláírás előtt be kell mutatnia a személyazonosságát igazoló hatósági igazolványát (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) valamint ha a csomagot nem a címzett veszi át, közölni kell az átvétel jogcímét is. Abban az esetben, ha a címzett helyett meghatalmazott veszi át a csomagot, akkor két tanú aláírásával ellátott meghatalmazást is szükséges kérnek az átvételi pontokon.

További információ a Pick Pack átvátellel kapcsolatban

III/C. Szállítás futárszolgálattal

Belföldre a GLS futárszolgálattal szállítjuk ki a megrendelt termékeket munkanapokon 8 óra és 20 óra között, melynek költségét a Vásárló köteles viselni. A kiszállítás költsége az alábbiak szerint alakul:

 • 0-2 kg (1 példány): 1400 Ft
 • 2-5 kg (2-3 példány): 1600 Ft
 • 5-10 kg (4-7 példány): 1800 Ft

Ügyfélszolgálat: 06 (1) 802-0265

Külföldi szállítás esetén egyedi postaköltséget számítunk fel. További információért, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálati munkatársainkkal a +36 1 340 2304-es telefonszámon vagy az info@orac.hu e-mail címen.

IV. FIZETÉS

A weboldalon megrendelt termékek kifizetése banki átutalással (előre utalással), webes  bankkártyás fizetéssel (OTP) vagy utánvéttel, készpénzben a Pick Pack átvevőpont munkatársának illetve személyes átvételnél a könyvesboltban történhet.

IV/A. Közvetlen banki átutalás

Lehetőség van a vásárlás összegének kifizetésére közvetlenül a bankszámlánkra.

Megjegyzésként kérjük, tüntesse fel a rendelés azonosítóját. A kiszállítás az összeg beérkezését követően történik, amiről e-mailben értesítést kap.

Bankadatok:

ORAC Kiadó Kft.

Raiffeisen Bank

Fiókszám: 12001008-00114487-00100008
IBAN: HU17 1200 1008 0011 4487 0010 0008
BIC: UBRTHUHB

IV/B. Bankkártyás fizetés (OTP SIMPLEPAY)

Webáruházunk részére az OTP Bank által üzemeltetett Simplepay fizetési felület biztosítja a kártyaelfogadás lehetőségét, biztonságos, SSL protokollt használó kártyaelfogadó rendszere által. Bankkártyás fizetéskor Önt átirányítjuk a Simplepay fizetőfelületre, így a fizetés közvetlenül a Bank által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem a webáruház oldalán.

Az internetes áruház az Ön kártya-, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet.

A Simple fizetés folyamata megegyezik a bankok hasonló szolgáltatásainál kínált eljárással: internetes fizetés közben a SimplePay opciót választva, majd a bankkártya adatokat megadva juthatsz el a termék vételárának kifizetéséig. A felhasználó kártyabirtokos biztonságát szem előtt tartva a SimplePay folyamatosan figyeli a tranzakciókat, így garantálva az online fizetési folyamat biztonságát.

Áruházunkban az alábbi kártyatípusokkal fizethet:

 • MasterCard (dombornyomott)
 • Visa (dombornyomott)
 • Electron (nem dombornyomott)
 • Maestro

Figyelem! A Maestro és Visa Electron kártyák esetében a kibocsátó bank határozza meg a kártya internetes használatát. Amennyiben a kibocsátó bank engedélyezte, abban az esetben rendszerünk képes elfogadni.

Kérjük, készítse elő kártyáját! A bankkártyával történő fizetéshez az alábbi adatokra lesz szüksége:

 • Kártyaszám (A kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, 13-19 jegyű szám.)
 • Lejárati dátum (A kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, hh/éé formátumú szám.)
 • Érvényesítési kód (A kártya hátlapján az aláírási panelen található számsor utolsó három jegye {CVV2, vagy CVC2}. Amennyiben a kártyádon nem szerepel ilyen kód, a fizető oldalon található, erre vonatkozó mezőt hagyd üresen!)

A tranzakció lépései:

 • A „Rendelés leadása” gombra kattintva átkerülsz a SimplePay fizetési oldalára, ahol a bankkártya adataid megadásával elindul a tranzakció.
 • A kártyaadatok megadását követően kérünk, ellenőrizd az adatok helyességét.
 • A tranzakció feldolgozása elindul a banki feldolgozó rendszerekben.
 • A fizetés eredményéről e-mail útján is értesítést kapsz, valamint visszairányítanak az oldalunkra.

További információért kérjük, látogasson el a www.simplepay.hu honlapra!
Ügyfélszolgálat: 06 1 3666 611, ugyfelszolgalat@simple.hu

IV/C. Utánvét

Megrendelés készpénzben történő kifizetése személyes átvételnél a kiadó könyvesboltjában, illetve a Pick Pack átvevőponton lehetséges.

Top